Typ ventilu Způsob zobrazení čísla ventilu

- 2021-08-24-

Ventil je ovládací prvek v potrubním systému dopravy kapaliny, používá se ke změně úseku cesty a směru toku média, s odkloněním, uzavřením, škrcení, kontrolou, shuntem nebo přepadem tlaku a dalšími funkcemi. Používá se pro kapalinové regulační ventily, od nejjednodušších kulových ventilů až po velmi složitý automatický řídicí systém používaný v různých ventilech, jejich odrůdách a specifikacích, jmenovitá velikost ventilu od velmi malého přístrojového ventilu až po velikost průmyslových potrubních ventilů do 10m. Další xiaobian vám představí typ ventilu a číslo modelu ventilu.

Typ ventilu:

brzdový ventil:

Šoupátka, známá také jako šoupátka, jsou široce používané ventily. Jeho uzavírací princip spočívá v tom, že těsnicí povrch brány a těsnicí povrch sedadla jsou vysoce hladké, hladké a konzistentní a vzájemně se doplňují, což může zabránit průtoku média a spoléhat se na horní matrici, pružinu nebo tvar brány pro zvýšení efektu sepng. Startuje a vypíná se hlavně v potrubí


uzavírací ventil:

Kulový ventil, také nazývaný cut-off door, je jedním z nejpoužívanějších ventilů, je to poppar, protože proces otevírání a zavírání mezi povrchovým třením je malý, odolnější, otevřená výška není velká, snadno se vyrábí , pohodlná údržba nejen pro nízký tlak, ale i pro vysoký tlak.


tlumič motýlů:

Motýlkový ventil má vlastnosti hmotnosti, ve srovnání s jinými ventily pro úsporu materiálu, jednoduchou konstrukci, rychlé otevírání a zavírání, lze použít řezání a škrcení, odpor kapaliny je malý, provozní úsilí. Motýlkový ventil lze vyrobit do velkého průměru. Tam, kde lze použít šoupátko, je nejlepší nedělat šoupátko, protože šoupátko je hospodárnější než šoupátko a seřízení je dobré. V současné době je škrticí klapka široce používána v horkovodním potrubí.


kulový ventil:

Pracovním principem kulového ventilu je otevření nebo zavření ventilu otáčením ventilu. Spínač kulového ventilu pght, malá velikost, může být vyroben z velkého průměru, opravitelného sepng, jednoduchá konstrukce, snadná údržba, povrch se sepng a kulový často v uzavřeném stavu, není snadné jej erodovat médiem, široce používaný v různých průmyslových odvětvích.


uzavírací ventil:

Kuželový ventil opakuje rotaci těla zástrčky kolem středního pne těla, aby se dosáhlo účelu otevírání a zavírání. Jeho funkcí je odříznout, rozdělit pole a změnit směr proudění média. Konstrukce je jednoduchá, vnější rozměr je malý, provoz se potřebuje otočit pouze o 90 stupňů, odpor kapaliny není velký. Nevýhodou je, že spínač je pracný, těsnící plocha se snadno opotřebovává a při vysoké teplotě se snadno zaseká, takže není vhodný pro regulaci průtoku.


protitlakový ventil:

Zpětný ventil se spoléhá na to, že síla kapaliny sama automaticky otevírá a zavírá ventil, jeho úlohou je zabránit zpětnému toku média. Má mnoho jmen, jako je zpětný ventil, jednocestný ventil, jednoprůtokové dveře atd.


refekční ventil:

Redukční ventil je automatický ventil pro snížení tlaku média na určitou hodnotu. Obecný tlak ventilu je menší než 50 % tlaku před ventilem. Existuje mnoho druhů redukčních ventilů, zejména pístových a dvou druhů pružinových fólií.


past:

Odvaděč kondenzátu se také nazývá parní vypouštěcí ventil, parní ventil, odvaděč, nádoba na vratnou vodu, vrata vratné vody atd. Jeho funkcí je automaticky vypouštět neustále produkovanou kondenzovanou vodu, aniž by pára mohla unikat.